Nemecký automobilový dodávateľ Veritas vyhlásil pre Covid-19 bankrot

02.05.2020 Celý región

Frankfurt nad Mohanom/Gelnhausen 2. mája (TASR) - Nemecký automobilový dodávateľ Veritas v dôsledku krízy súvisiacej so šírením nového koronavírusu vyhlásil bankrot. Ako potvrdila vo štvrtok (30. 4.) hovorkyňa firmy, príslušnú žiadosť podali na súde v Hanau. Bankrot zasiahne približne 2200 zamestnancov.

Konkurz sa dal očakávať po tom, čo firma neuspela v hľadaní investora. "Dôsledky pandémie nového koronavírusu a s ňou spojený prepad tržieb výrazne poškodili proces hľadania investora," cituje firmu agentúra DPA. Konkurzné konanie poskytne "spoločnosti možnosť pokračovať v nastúpenej ceste sanácie a reorganizácie, pričom jednou z možností sanácie je spustenie nového procesu hľadania investora". Podľa informácií časopisu Wirtschaftswoche bol za dočasného správcu konkurznej podstaty vymenovaný expert na sanáciu Jan Markus Plathner.

Veritas vyrába hadice, vedenia, vzduchové cirkulačné systémy a tesnenia. Spoločnosť podľa vlastných údajov zamestnáva po celom svete zhruba 4400 ľudí, z čoho polovicu v Nemecku. Firma svoj vznik datuje do roku 1849, vďaka čomu je najstarším podnikom v krajine, ktorý spracúva kaučuk.
 

Vyberte región

mark